in

Yeni nesil eğitim ekosistemi tonguçWORKS tanıtıldı

Eğitimde dijital dönüşümün öncüsü ve lideri tonguçAKADEMİ’nin sürdürülebilirliğini ve kurumsallaşmasını sağlamak amacıyla kurulan tonguçWORKS; online eğitim hizmetleri, yayıncılık-dağıtım, eğitim teknolojileri ve dijital çözümler sunan yenilikçi eğitim ekosistemini 22 Kasım’da Metaverse olarak düzenlediği basın toplantısında sundu. Toplantıda ayrıca bu yıl hizmete giren LGS Dershanesi de tanıtıldı.
 
Tüm öğrenciler için eğitimin erişilebilir, sürdürülebilir olması ve geleceğe uyumlu bir yolculukta ilerlemesi amacıyla 2014 yılında kurulan tonguçAKADEMİ, bugün eğitimin dijital dönüşümüne destek veren dev bir “EdTech ekosistemi” haline geldi.
 
Bir sosyal girişim olarak kurulan tonguçAKADEMİ’nin sürdürülebilirliğini ve kurumsallaşmasını sağlamak amacıyla tüm faaliyet alanları tonguçWORKS çatısı altında bir araya getirildi. Yenilikçi eğitim ekosistemi tonguçWORKS‘ün detayları ise 22 Kasım’da Metaverse’de yapılan bir toplantıyla paylaşıldı.
 
Faaliyet alanları arasında e-öğrenme, dijital yayıncılık, dağıtım, eğitim teknolojileri geliştirme ve eğitim sektörüne yönelik dijital tanıtım çözümleri bulunan tonguçWORKS‘ün hedefi, ulusal ve uluslararası etki alanına sahip bir EdTech markası haline gelmek. tonguçWORKS bu alanda Türkiye’nin önde gelen küresel markası olarak, Türkiye’yi de küresel EdTech pazarında etkili bir ülke haline getirme hedefini benimsiyor.
 
“EdTech ekosistemi öğrenciler için kritik önem taşıyor”
Yakın gelecekte Edtech alanında eğitimin kalıcı olarak çevrimiçi ortamlara taşınmasının
(asenkron eğitim) en önemli trendlerden biri  olarak karşımıza çıkacağını  belirten tonguçWORKS İcra Kurulu Üyesi Tijen Armağan, “Yeni bir öğrenme türü olan asenkron öğrenmede, öğrenciler istedikleri zaman istedikleri yerden kendi programlarına ve kendi hızlarına göre öğrenme süreçlerini ilerletebilecekler. Bunun yanı sıra eğitim sektörünün yeni trendleri arasında, canlı yayınlar ve videolarla ders anlatımlarının yanı sıra veri analizi ve kişiselleştirme, oyunlaştırma, yapay zeka teknolojileri, çevrim içi sınavlar, dijital kitap, AR ve VR teknoloji tabanlı uygulamalarla öğrencilerin düşük maliyetli ve uzman seviyesinde kurs eğitimi alabilecekleri çözümler yer alıyor. Eğitimin evlere ve online ortamlara taşındığı pandemi döneminde tonguçAKADEMİ, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak EBA ve TRT ile birlikte milyonlarca öğrenciye yüzlerce ders içeriğinin ulaşmasını sağladı. 7 milyondan fazla öğrenci ve 1 milyondan fazla öğretmenin kullandığı EBA, eksikleri olsa da bu süreçte Türkiye’nin online eğitime geçişini hızlandırdı. tonguçAKADEMİ’nin sürdürülebilirliğini sağlaması, ülkemizin her yanından daha fazla öğrencinin yenilikçi teknolojilerle eğitime erişmeleri açısından kritik önem taşıyor. Bu yüzden biz de EdTech ekosistemi tonguçWORKS yapılanmasını hayata geçirdik” dedi.
 
tonguçWORKS hizmetleri
EdTech ekosistemi tonguçWORKS; Online eğitimden yayıncılık ve dağıtımcılığa, eğitim teknolojilerinden dijital çözümlere kadar geniş bir yelpazeye yayılan hizmetlerini tonguçAKADEMİ, tonguçYAYINCILIK ve tonguçDİJİTAL olmak üzere üç marka altında topluyor.
 
tonguçAKADEMİ
“tonguç anladıysa herkes anlar” sloganıyla öğrencilerin sosyal-duygusal öğrenme süreçlerine katkıda bulunan tonguçAKADEMİ, bugün milyonlarca öğrenciye içerik sağlamaya devam ederek her ay 500’ün üzerinde yeni ders ve rehberlik videoları üretiyor. Gerek ürettiği ders anlatım videoları gerek rehberlik videoları gerekse yaptığı canlı yayınlarla öğrencilerin okul derslerinde ve yazılılarında, LGS, YKS ve bursluluk sınavlarında başarıya ulaşmalarına yardımcı oluyor. Anlatım dili ve yaklaşımıyla öğrencilerin çok sevdiği bir kahraman haline gelen tonguç karakteri, bugün Türkiye’de milyonlarca öğrenci tarafından sevilerek takip ediliyor.  
 
tonguçAKEDEMİ, MEB müfredatına yüzde yüz uyumlu ders anlatım videolarının yanı sıra canlı yayınları, rehberlik videoları, deneme sınavları, yeni nesil soruları ve soru çözüm videolarıyla öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Teknolojinin tüm imkanlarını öğrencilerin hizmetine sunan tonguçAKADEMİ,  fijital (fiziksel ve dijital) uygulaması TATS ile Türkiye’nin en çok indirilen mobil eğitim uygulamalarından biri olmuştur.
 
tonguçYAYINCILIK
2017 yılında faaliyetlerine başlayan, Türkiye’nin dijital altyapısı en güçlü yayıncılık markası tonguçYAYINCILIK, sınavlara hazırlık ve okula yardımcı ders kitaplarının perakende satış ve dağıtımını 6 binden fazla satış noktasında gerçekleştiriyor. Günümüzün ve geleceğin yayıncılık anlayışına sahip tonguçYAYINCILIK, dijital parmak iziyle basılı kitaplarındaki kare kod sistemiyle öğrencilerin kitaplara dijital ortamda da ulaşabilmelerini sağlayarak bu sayede milyonlarca öğrencinin kitaplardan maksimum fayda elde etmesini sağlıyor.
 
tonguçDİJİTAL
tonguçWORKS‘ün yenilikçi eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösterdiği tonguçDİJİTAL, bugün eğitim alanında birçok yapay zeka ve makina öğrenimi teknolojilerine öncülük ediyor.
 
3 milyondan fazla tekil kullanıcının indirdiği TATS dijital kitap uygulamasını geliştiren tonguçDİJİTAL, kare kod teknolojisini basılı kitaplara uyarlayarak, fijital çağ (fiziksel ve dijital) uygulamasını hayata geçirdi.
 
tonguçDİJİTAL’in bir diğer faaliyet alanı olan MCN, sosyal medyada kendi hesaplarını yönetmek isteyen eğitim sektöründeki kişi ve kurumlara YouTube’da kanal açma ve yönetme, stüdyo hizmeti, hesapların telif ve hak koruması, kitle büyütme ve genişletme, gelir optimizasyonu ve reklam hizmetleri sunuyor.
 
LGS Dershanesi online eğitim paketi ile sınava online hazırlık
Metaverse’de gerçekleşen etkinlikte ayrıca tonguçWORKS tarafından bu yıl ilk defa hayata geçirilen LGS Dershanesi online eğitim paketi de tanıtıldı. tongucakademi.com da  hayata geçen hizmet içeriğinde 8. sınıf içeriklerinin tamamı, hafta sonu canlı yayınlarla işleniyor. Eğitim paketince ayrıca hafta içi etütler, kişiye özel koçluk hizmeti, aylık performans karnesi, veli bilgilendirme raporları, 18 adet LGS hazırlık kitap seti gibi öğrencinin LGS yolculuğunda ihtiyacı olan tüm ihtiyaçlar bir arada sunuluyor.
 
tonguç LGS Dershanesi online eğitim paketine sahip öğrenciler ilk çeyrekte 120 saat canlı ders, 170 saat etüt yaptılar. Program dahilinde bir öğrenci ortalama olarak haftada 826 soru çözüyor.

Bu Gelişmeyi Beğendiniz Mi?

Çoklu bulutun veri kullanımını ve inovasyonu kolaylaştırmasının 7 nedeni

Panasonic projektörler sanatı özgürleştirmeye yardımcı oluyor