in ,

TÜSİAD Yönetim Kurulu Silikon Vadisi’nde temaslarda bulundu

Ziyaret kapsamında Stanford Üniversitesi’nde deprem ve teknoloji odaklı çözümlerin ele alındığı geniş katılımlı bir konferans düzenlendi. Konferansta Türkiye’de depremlerin yıkıcı etkisini azaltacak mühendislik teknikleri konusunda araştırmalar ve teknolojiye dayalı çözümler ele alındı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan başkanlığında TÜSİAD heyeti Silikon Vadisi’nde temaslarda bulundu. TÜSİAD heyeti dünyanın teknoloji başkenti Silikon Vadisi’nde teknoloji şirketlerini ziyaret etti, TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı üyelerinin yanı sıra çok sayıda yatırımcı ve girişimciyle bir araya geldi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Dijitalleşme ve teknolojideki muazzam ilerlemenin hayatın tüm alanlarına uzanacak etkilerine karşı hazırlıklı olmalıyız. Dijital altyapı yatırımlarını tamamlamalı, iş dünyamızı ve tüm toplumumuzu dijital çağın yetkinlikleri ile donatmalıyız. Kaynaklarımızı Ar-Ge’ye, teknolojiye, bilime, inovasyona ve eğitime yatırmalıyız. Bu amaçlar doğrultusunda, Silikon Vadisi’nde çalışan profesyonellerle, girişimcilerle ve yatırımcılarla düzenli olarak temas kurmayı, teknolojide eğilimleri ve yatırım ortamını yerinde görmeyi çok önemsiyoruz,” şeklinde konuştu.

Ziyaret kapsamında Stanford Üniversitesi’nde deprem ve teknoloji odaklı çözümlerin ele alındığı geniş katılımlı bir konferans düzenlendi. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın açılışını yaptığı konferansa, Stanford Üniversitesi Jeofizik Profesörü William Ellsworth, Applied Technology Council Proje Direktörü Ayşe Hotaçsu, Stanford Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Profesörü Greg Deierlein, ve One Concern CEO’su Ahmad Wani konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen acı depremin bilimsel değerlendirmesini, Türkiye’de deprem riskini, depremlerin yıkıcı etkisini azaltacak mühendislik teknikleri konusunda araştırmaları, afet çalışmaları konularında teknolojiye dayalı çözümleri ele aldı.

TÜSİAD

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, açılış konuşmasında, “Bilimin ışığında gerekli hazırlıkları hızla tamamlarsak, afetler başımıza geldiğinde olumsuz etkilenme seviyemiz de azalacaktır” dedi.  TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı tarafından organize edilen konferansta akademisyenleri ve teknoloji alanında çalışan uzmanları ve girişimcileri dinleyerek yeni fikirlerin, yeni araştırmaların duyulmasına aracı olduklarını ifade eden Turan, “Bir deprem ülkesi olduğumuzu unutmamak ve unutturmamak için sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. Bunu her açıdan yaşamsal bir mesele olarak görüyoruz,” diye konuştu.

TÜSİAD heyeti Silikon Vadisi’nde teknoloji trendleri ve yatırım ortamı konusunda görüşmeler yaptı.

20-21 Mart tarihlerinde temaslarda bulunan heyet üyeleri, ayrıca, Türk asıllı girişimciler, risk sermayesi yatırımcıları, Stanford Üniversitesi’nde akademisyenler ve bilim insanlarıyla buluştu, teknoloji trendleri ve yatırım ortamı konusunda görüşmeler yaptı.

2017 yılında kurulan TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı, çoğu San Francisco bölgesinde yerleşik, 450 üzerinde yönetici, girişimci, yatırımcı, bilim insanı, mühendis ve profesyonelden oluşuyor. TÜSİAD üyesi Ayşegül İldeniz’in başkanlığını yaptığı TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı’nın amacı Türkiye’yle Silikon Vadisi arasında köprü oluşturmak, TÜSİAD’ın dijital ekonomi, sanayide dönüşüm ve girişimcilik çalışmalarına katkı sağlamak ve Türk iş dünyası olarak Silikon Vadisi’nde varlık gösterebilmektir.

Ziyaret programı heyetinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Başkan Yardımcısı Serpil Veral, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eş Başkanları Perihan İnci ve Çağatay Özdoğru, Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Yuvarlak Masası Başkanı Cevdet Alemdar, Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım, Gıda ve Hizmetler Yuvarlak Masası Başkanı Ozan Diren, TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Başkanı Ayşegül İldeniz, TÜSİAD New York Ağı Başkanı Müjdat Altay, Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, TÜSİAD Washington Temsilcisi Barış Ornarlı ve TÜSİAD Araştırma Asistanı Can Kalkavan yer aldı.

Bu Gelişmeyi Beğendiniz Mi?

Dijitalleşme, veri ve yapay zeka alanlarındaki gelişmeler 97 milyona yakın yeni iş yaratacak

Hyundai, elektrikli araçlar için otomatik şarj robotu geliştirdi